Zwarte Cross zoekt onervaren bezoekers voor hoofdrol in spectaculaire stunt

Zwarte Cross zoekt onervaren bezoekers voor hoofdrol in spectaculaire stunt

Geschreven door Pieter Jongsma

De Zwarte Cross zoekt onervaren bezoekers voor een hoofdrol in een spectaculaire stunt. Een stuntman neemt in totaal negen keer een festivalbezoeker achterop voor een tandembackflip: een salto achterover. Dit is de allereerste keer ooit dat een tandembackflip met onervaren festivalgangers wordt uitgevoerd.

Vanaf de eerste editie in 1997 tot aan afgelopen editie in 2018 is voor bezoekers en organisatie één ding duidelijk: niks is onmogelijk! Dat is dan ook het thema van dit jaar.

Tante Rikie, festivaldirectrice van de Zwarte Cross, houdt haar hart vast maar kijkt ook erg uit naar deze stunt: "Ik heb al heel wat gekkigheid meegemaakt op dit feest maar dat mijn lieftallige bezoekers, waar ik me met hart en ziel over ontferm, straks zo hoog door de lucht vliegen is ook enorm spannend voor mij. Toch geloof ik dat we hiermee dromen laten uitkomen dus ik sta er 100% achter. Helaas ben ik net geen 65 kilo, anders zou ik zeker springen! Ik zeg maar zo: de breuk heelt, de daad blijft! Maak jezelf legendarisch en geef je op voor de tandembackflip!"