Linda de Mol niet te zien op Net5: ‘Plek voor nieuwe gezichten’

Linda de Mol niet te zien op Net5: ‘Plek voor nieuwe gezichten’

Geschreven door Daniël Schalk

Linda de Mol zal straks niet te zien zijn op tv-zender Net5, waar zij samen met LINDA-hoofdredacteur Jildou van der Bijl creatief directeur wordt. “Ik zou het geweldig vinden als Net5 een plek wordt voor nieuwe onverwachte gezichten. En juist eens niet het mijne”, aldus de presentatrice op LINDA.nl.

De presentatrice noemt haar videoplatform LINDA.tv een springplank voor nieuw talent en dat moet Net5 ook worden. Als Linda wordt gevraagd of haar eigen programma’s ook op Net5 komen, reageert zij: “Nee. Die gaan naar SBS6. Om daar, met name, het weekend hopelijk een boost te geven.”

Linda en Jildou willen van Net5 de leukste vrouwenzender van Nederland maken. “Onze toegevoegde waarde zit ‘m er, denk ik, met name in dat wij na al die jaren goed weten en aanvoelen hoe vrouwen denken, wat hen interesseert en waar ze van genieten”, zegt Jildou in hetzelfde artikel op LINDA.nl.

Vorige maand werd al bekend dat Linda na onder andere Gordon en Johnny de Mol ook de overstap maakt naar SBS6 en zegt dat het ‘al een klus op zich’ wordt. “We realiseren ons goed dat we een 3-0 achterstand hebben ten opzichte van RTL. Maar ik hou wel van een uitdaging en wat heb ik te verliezen?”

Linda snapt niet dat haar broer John kritiek krijgt op het binnenhalen van RTL-sterren. “Sterren worden door John de Mol weggekocht. Ik vind dat altijd zo’n rare tekst. Hoezo weggekocht? Wendy van Dijk werkte nota bene eerst voor SBS en ging daarna naar RTL en nu komt ze weer terug bij SBS. Zo gaan die dingen.”

Linda de Mol is vanavond om 23:00 uur te gast in Jinek op NPO 1.

Foto: RTL / Roy Beusker