VTM start met nieuw seizoen The Voice van Vlaanderen

VTM start met nieuw seizoen The Voice van Vlaanderen

Geschreven door Pieter Jongsma

VTM start vanaf vrijdag met het nieuwe seizoen van The Voice van Vlaanderen. Koen Wauters, Natalia, Bart Peeters en Alex Callier gaan in het zesde seizoen van The Voice van Vlaanderen op zoek naar dé engelen-, rock- of soulstem die hen de overwinning kan opleveren.

Dit jaar wordt de competitie onder de coaches nog extra aangescherpt, want de ene coach kan de andere dwarsbomen door zijn stoel tijdens de Blind Auditions te blokkeren. Ze zullen dus meer dan ooit tactisch moeten spelen om het toptalent in hun team te krijgen. Dat de zoektocht naar zangtalent in Vlaanderen blijft boeien, bewees het vorige seizoen, dat wekelijks goed was voor meer dan een miljoen kijkers (1.008.000 kijkers) en 46,8% marktaandeel (VVA 18-54, live+uitgesteld).

Dit jaar overleven maar liefst 60 kandidaten de Blind Auditions. Dat betekent dat elke coach plaats heeft voor 15 stemmen in zijn team. An Lemmens staat er met zoveel talent gelukkig niet alleen voor: Sean Dhondt wordt dit seizoen haar vaste co-host. Ook het Voice-parcours ziet er anders uit. Na de 7 auditieafleveringen moeten de kandidaten zich eerst nog eens solo bewijzen in de Knockouts, waarin de coaches elkaars talenten kunnen ‘stealen’. Daarna ontmoeten de doorstotende stemmen elkaar in de Battle-ring.

The Voice van Vlaanderen  vanaf vrijdag 8 februari 20.35 uur bij VTM.