NOS doet verslag van inauguratie Donald Trump

NOS doet verslag van inauguratie Donald Trump

Geschreven door Daniël Schalk

Donald Trump wordt vandaag, vrijdag 20 januari, beëdigd tot de 45ste president van de Verenigde Staten. De inauguratie van de nieuwe president van de Verenigde Staten is live te volgen bij de NOS op NPO 1, via NOS.nl, de NOS-app, NPO Radio 1 en digitaal themakanaal NPO Nieuws.

De NOS doet verslag vanaf het moment dat Donald Trump aankomt bij het Capitool. Daarna wordt hij gevolgd bij het afleggen van de eed, zijn speech en het volkslied. NOS-correspondenten Wouter Zwart en Arjen van der Horst zijn bij de plechtigheid in het Capitool in Washington D.C.

Donald Trump zal rond 18:00 uur (Nederlandse tijd) de eed afleggen. Op de National Mall spreken de NOS-verslaggevers met enkele van de vele toeschouwers die de inauguratie daar aanschouwen. De extra live-uitzending van de NOS wordt vanuit Hilversum gepresenteerd door Winfried Baijens.

Het NPO 1-programma Tijd voor MAX wordt vandaag vanwege de inauguratie uitgezonden op NPO 2. Actrice en regisseur Sanne Vogel en presentatrice en voedingscoach Vivian Reijs schuiven vanmiddag om 17:10 uur aan bij Martine van Os en Sybrand Niessen in de Omroep MAX-talkshow Tijd voor MAX.

RTL Z doet ook verslag van de inauguratie van Donald Trump. Het live-verslag van de 24 uurs nieuwszender van RTL begint om 17:00 uur en duurt tot 18:30 uur. RTL-correspondent Erik Mouthaan doet vanuit de Verenigde Staten verslag van de inauguratie van zakenman Donald Trump.

De inauguratie van Donald Trump is van 17:15 uur tot 18:45 uur te zien op NPO 1.

Bekijk het NOS Journaal op TVblik.nl/journaal

Foto: Gage Skidmore