Marc Veeningen nieuwe hoofdredacteur Hart van Nederland

Marc Veeningen nieuwe hoofdredacteur Hart van Nederland

Geschreven door Pieter Jongsma

Marc Veeningen is vanaf december de nieuwe hoofdredacteur van Hart van Nederland, zo heeft Talpa laten weten. Veeningen heeft brede journalistieke en leidinggevende ervaring. Op dit moment is hij nog hoofdredacteur bij Omroep Gelderland.

Hij werkte al eerder als eindredacteur voor Hart van Nederland. Ook bij RTV Utrecht vervulde hij die rol. Bij RTL Nieuws, de Radio Nieuws Centrale en RTV Drenthe bekleedde hij verschillende journalistieke functies.

Marc Veeningen volgt Marc van der Ree op, die na 11 jaar afscheid neemt als hoofdredacteur van het programma. Hij bouwde het programma in die tijd uit tot een van de sterkste en meest stabiele merken van SBS6.

Veeningen over zijn benoeming: "Ik ben er trots op dat ik bij Talpa Network, als hoofdredacteur van Hart van Nederland aan de slag mag. Het is een bedrijf vol plannen en ambities op nieuwsgebied. Ik mag, samen met de Hart van Nederlandredactie, een bijdrage leveren aan de verwezenlijking hiervan. Hart van Nederland is uniek in de wijze waarop het grote groepen kijkers aan zich bindt met Nederlands nieuws dat mensen raakt. Ik verheug me op de samenwerking met de geweldige club mensen die ervoor zorgt dat Hart van Nederland nog steeds dag in dag uit een belangrijke rol vervult in de nieuwsvoorziening in Nederland."

Foto: Talpa