Verscherpt toezicht bij nieuwsredacties na aanslag TMG

Verscherpt toezicht bij nieuwsredacties na aanslag TMG

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

De gemeente Amsterdam neemt na de aanslagen op de gebouwen van de Telegraaf Media Groep (De Telegraaf) en uitgeverij Pijper Media (Panorama) extra maatregelen bij verschillende nieuwsredacties. Bij de panden van verschillende nieuwsredacties komt er cameratoezicht.

Er komt verscherpt toezicht bij gebouwen waar De Telegraaf, Panorama, Nieuwe Revu, AT5, Het Parool, de Volkskrant, Trouw en NRC zitten. Er is geen informatie die erop wijst dat er een nieuw incident kan plaatsvinden, maar de ‘driehoek’ zegt geschokt te zijn door de aanslagen.

Afgelopen nacht reed rond 4:00 uur ‘s nachts een auto met hoge snelheid tegen het gebouw van de Telegraaf Media Groep (TMG) aan. Na de botsing met de gevel werd de auto in brand gestoken. Vorige week werd ook al het pand van Pijper Media in de buurt van TMG beschoten met een antitankwapen.

In het pand van TMG zit onder meer de reactie van De Telegraaf gevestigd. “We gaan door met ons werk. We laten ons niet intimideren”, zei hoofdredacteur Paul Jansen van De Telegraaf vanmorgen in een eerste reactie. Het pand van TMG zit gevestigd aan de Basisweg in Amsterdam, vlakbij station Sloterdijk.

Foto: TMG