Band Eye Cue (Macedonië) wint Barbara Dex Award

Band Eye Cue (Macedonië) wint Barbara Dex Award

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

De Macedonische inzending Eye Cue heeft dit jaar de Barbara Dex Award gewonnen. De organisatie achter de prijs, de Belgische Songfestival-website Songfestival.be, maakte de winnaar van de jaarlijkse prijs voor slechtst geklede artiest op het Eurovisie Songfestival zondag bekend.

Songfestival.be meldt dat de band de prijs te danken heeft aan de kleding van zangeres Marija Ivanovska. Ze begon met een felroze cape en een strakke broek (rechts) en later maakte de cape plaats voor een topje met een vreemd motief (links). “Je raakt er niet over uitgepraat”, aldus Songfestival.be.

De band Eye Cue vertegenwoordigde Macedonië dit jaar in Lissabon met het nummer Lost and Found. De band wist de grote finale niet te halen. De top-5 wordt verder aangevuld met Jessica Mauboy (Australië), Sennek (België), Vanja Radovanović (Montenegro) en Songfestival-winnares Netta (Israël).

Bekijk hieronder het optreden van Eye Cue in de halve finale:

De Barbara Dex Award is vernoemd naar de Belgische Songfestival-inzending van 1993. Dex droeg toen een zelfontworpen jurk. Tussen 1997 en 2016 was de organisatie van de prijs in handen van eurovisionhouse.nl, maar sinds 2017 organiseert Songfestival.be de verkiezing voor slechtst geklede artiest.

Foto's: Thomas Hanses