Wederom gezondheidsproblemen voor Songfestival winnaar

Wederom gezondheidsproblemen voor Songfestival winnaar

Geschreven door Sebastiaan Boers

De winnaar van het Eurovisie Songfestival van dit jaar, Salvador Sobral, kampt weer met gezondheidsproblemen. Dit meldde een Belgische website vandaag. De Portugese zanger heeft te maken met nierfalen. Hij is met spoed opgenomen in het ziekenhuis.

Tijdens zijn deelname aan het Eurovisie Songfestival had de zanger last van hartproblemen. Hij had een nieuw hart nodig. Ruim anderhalve week geleden heeft de zanger een nieuw hart gekregen. De harttransplantatie is met succes uitgevoerd. De zanger moest in ieder geval lang herstellen van deze zware operatie. Nu er nierfalen zijn geconstateerd zal het herstel langer gaan duren. 

De zanger verraste iedereen door het Eurovisie Songfestival te winnen. Met zijn Portugese nummer, Amar Pelos Dios, wist hij de meeste punten te scoren. Zijn nummer was klein en bijna onopvallend. De andere landen pakten het groots aan. Maar Portugal deed het eens een keer anders en met succes.

Dankzij de overwinning van Salvador wordt het Eurovisie Songfestival 2018 in Portugal gehouden. Voor Nederland zal zanger Waylon zijn nummer laten horen. Hoe Waylon het zal gaan doen is nog even afwachten. Zelf gaat Waylon voor de overwinning.

Foto: Eurovision.tv / Cátia Castel-Branco