Songfestival-winnaar: ‘TV-productie Trijntje was slecht’

Songfestival-winnaar: ‘TV-productie Trijntje was slecht’

Geschreven door Daniël Schalk

Volgens Måns Zelmerlöw, winnaar van het Eurovisie Songfestival 2015, is de slechte prestatie van Trijntje Oosterhuis op het Eurovisie Songfestival te danken aan de slechte TV-productie, dat zei de Zweedse zanger dinsdagavond aan tafel bij Humberto Tan in RTL Late Night.

Måns hoorde het nummer Walk Along van Trijntje voor het eerst in Amsterdam bij Eurovision in Concert. “Ik vond het prachtig, ik dacht dat ze de finale zou halen”, zei hij. “Ik vond het liedje goed, ik vond haar goed, maar de TV-productie niet. Het pakte mijn aandacht niet”, aldus Måns.

De Songfestival-winnaar begon zelf al in november 2014 met voorbereiden voor het Eurovisie Songfestival afgelopen mei, dat deed Trijntje niet. Of dat hem ook heeft helpen winnen weet de zanger niet. “Het heeft in ieder geval de aandacht getrokken. Het was iets bijzonders.”

In Zweden worden er 6 voorrondes gehouden met 32 kandidaten, het publiek mag vervolgens stemmen. “Dat is een goede manier om deelnemers te kiezen”, aldus de winnaar van de 60ste editie van het Eurovisie Songfestival, dat dit jaar plaatsvond in de Oostenrijkse stad Wenen.

Bekijk RTL Late Night op TVblik.nl/rtl-late-night