Daantje, Jason, Samantha en Rein in finale Bloed, Zweet en Tranen

Daantje, Jason, Samantha en Rein in finale Bloed, Zweet en Tranen

Geschreven door Pieter Jongsma

De vier finalisten die het 7 juni tegen elkaar zullen opnemen in de live finale van Bloed, Zweet & Tranen zijn bekend! Rein Mercha en Daantje uit het team van Danny de Munk en André Hazes Jr. nemen het op tegen Jason Bouman en Samantha Steenwijk uit het team van Roxeanne Hazes en Gerard Joling. De presentatie van de finale is in handen van Jeroen van der Boom en Tooske Ragas. De spannende live ontknoping van Bloed, Zweet & Tranen is 7 juni om 20.30 uur te zien bij SBS6.

Direct na de halve finale op 31 mei is er van alle vier deze kandidaten een single verschenen, waarvan het aantal officiële downloads meetelt bij de beoordeling tijdens de finale. Deze nieuwe nummers zijn speciaal voor de kandidaten geschreven. Daantje zingt ‘Jij’, Rein Mercha ‘Hou van Mij’, Samantha Steenwijk ‘Zonder Jou’ en Jason Bouman ‘Het Laatste Huis’. Naast deze downloads, bepalen ook de jury én vooral de kijkers wie er verder gaan en uiteindelijk zichzelf ‘de nieuwe volkszanger van Nederland’ mag noemen. Meer informatie hierover is op de site te vinden: www.sbs6.nl/bloedzweetentranen

In de live finale van Bloed, Zweet & Tranen gaan de laatste vier talenten de strijd met elkaar aan. Zij zullen alle muzikale registers open moeten trekken om niet alleen hun eigen juryteam, bestaande uit Gerard Joling en Roxeanne Hazes of André Hazes Jr. en Danny de Munk, maar ook de kijker thuis te overtuigen van hun talent. Na solo’s, duetten en gastoptredens met René Froger en Glennis Grace zal van ieder juryteam één talent afvallen. In de zenuwslopende finaleronde brengt de beste kandidaat van ieder team een gloednieuwe single ten gehore. Het is dan aan de kijker om een allesbeslissende stem uit te brengen: Wie wordt gekroond tot nieuwe volkszanger van Nederland, wint dat felbegeerde platencontract, én mag optreden tijdens het meezingfeest Holland zingt Hazes en Nederland Muziekland?

Bloed, Zweet en Tranen – Finale
Vrijdag 7 juni om 20.30 uur bij SBS6