Nieuwe serie Adieu God? is soms Hello God!

Nieuwe serie Adieu God? is soms Hello God!

Geschreven door Pieter Jongsma

NPO 2 komt vanaf 22 oktober met een nieuwe EO serie uit het programma Adieu God?. In het nieuwe seizoen dat dit seizoen een iets andere opzet heeft zijn dit seizoen Dennis Honing, Stephan Sanders, Erik Scherder, Jessica Durlacher en Charles Groenhuijsen te gast.

Liefhebbers van het programma zien dit seizoen niet alleen mensen die het geloof vaarwel hebben gezegd, maar ook gasten die juist nieuwsgierig zijn naar wat het geloof hen kan bieden.

In eerdere seizoenen interviewde Tijs bekende Nederlanders die kerkelijk zijn opgevoed, maar later in hun leven zijn losgeraakt van de kerk. “Maar wie heel precies kijkt naar ‘Adieu God?’, zal in de afgelopen seizoenen een verandering hebben opgemerkt,” vertelt Tijs deze week in EO-Visie.

In de nieuwe serie wijkt het programma soms iets af van het ‘oorspronkelijke stramien’. “Een kerkelijke opvoeding is geen voorwaarde meer om in het programma te komen.” In de tweede aflevering is Jessica Durlacher te gast; zij is niet kerkelijk opgevoed.

“Uit allerlei interviews die wij met haar lazen, maakten we op dat ze zichzelf wel, min of meer, gelovig noemt. Dat wekte onze belangstelling. Het leverde naar ons idee een boeiend gesprek over God en geloof op,” zegt Tijs in zijn column.

Adieu God? vanaf 22 oktober, 23.45 uur, NPO 2