Oranje Fonds laat zien hoe mooi Nederland is

Oranje Fonds laat zien hoe mooi Nederland is

Geschreven door Pieter Jongsma

Presentator Bart Boonstra en het Oranje Fonds hebben de handen ineen geslagen om te laten zien dat in Nederland iedere dag veel mooie dingen gebeuren. Dat mensen voor elkaar klaarstaan en een verschil maken in elkaars leven.

Samen hebben zij een 14-delige online serie ontwikkeld die inzoomt op hartverwarmende projecten in het land. Vanaf 3 oktober verschijnt er wekelijks op dinsdag een nieuwe aflevering op oranjefonds.nl/serie en het YouTubekanaal van het Oranje Fonds.

In de serie gaat Bart Boonstra langs bij sociale projecten die gesteund worden door het Oranje Fonds. Op zoek naar mooie verhalen en de mensen die ze mogelijk maken. Zo bezoekt hij onder andere een woonzorgboerderij voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel. Hij spreekt hier met Olaf, een succesvolle ondernemer wiens leven drastisch veranderde toen hij de diagnose MS kreeg.

Ondanks zijn ziekte lukt het hem positief te blijven, onder meer door zijn fijne woonomgeving en de vrijwilligers en buurtgenoten die hij er dagelijks treft in de tuin.

Ook gaat Bart in gesprek met een tienermoeder die door haar zwangerschap geen contact meer heeft met haar vader. Dankzij een project dat door een ervaringsdeskundige is opgezet, heeft zij toch de steun gevonden die zij nodig heeft.