Telegraaf wil documentaire ‘Jesse’ kopen

Telegraaf wil documentaire ‘Jesse’ kopen

Geschreven door Daniël Schalk

De Telegraaf wil de documentaire ‘Jesse’ over GroenLinks-voorman Jesse Klaver kopen. Dat heeft hoofdredacteur Paul Jansen dinsdag gezegd in Telegraaf VNDG. Omroep BNNVARA besloot de documentaire niet uit te zenden nadat discussie was ontstaan over de objectiviteit van de film.

“Nu die door BNNVARA niet meer wordt uitgezonden is het denk ik een goed moment, ook gezien alle ophef die is ontstaan, toch de kijker mee te nemen en te laten zien ‘waar gaat dit nou precies over?’”, zegt Jansen. De film is gemaakt door Joey Boink, die in dienst was van GroenLinks.

Mocht het De Telegraaf lukken om ‘Jesse’ van BNNVARA over te kopen, dan zullen zij de film wel presenteren als een propagandafilm, zo vertelt Jansen. “Wij hebben interesse om dit document aan te kopen, maar wij zullen hem ook duidelijk kwalificeren als propagandafilm”, aldus de hoofdredacteur.

Joey Boink, de maker van de documentaire over Jesse Klaver, vertelde gisteravond in Jinek verbaasd en verrast te zijn door het besluit van BNNVARA om zijn documentaire niet uit te zenden. “Maar wij hebben er alles aan gedaan om de onafhankelijkheid te waarborgen”, zei Joey, die beeldvormer was bij GroenLinks.

Foto: Documentaire Jesse