'Eva Jinek en Dionne Stax in beeld voor DWDD-plek'

'Eva Jinek en Dionne Stax in beeld voor DWDD-plek'

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Eva Jinek is de ideale vervanger van Matthijs van Nieuwkerk, nu bekend is geworden dat hij De Wereld Draait Door vanaf 2018 nog maar zes maanden per jaar zal presenteren. Dat schrijf het Algemeen Dagblad. Volgens het AD wordt er in Hilversum druk gezocht naar een vervanger.

“De grote vraag die onmiddellijk ontstaat: hoe wordt dat gat ingevuld in de andere helft van het jaar? (..) Belangrijke optie die in Hilversum op hoog niveau is besproken: Eva Jinek”, schrijft de krant. Volgens het AD zou dat een ‘logisch scenario zijn’ door het succes van Jinek op de late avond.

Ook NOS-nieuwslezer Dionne Stax wordt volgens de krant genoemd als geschikte vervanger van Matthijs van Nieuwkerk. “Dionne Stax wordt in Hilversum gezien als potentiële leading lady. (..) Saillante parallel: ook Jinek begon ooit met het presenteren met het Journaal”, aldus het AD vandaag.

Matthijs van Nieuwkerk maakte deze week in de Volkskrant bekend dat het seizoen van De Wereld Draait Door vanaf 2018 wordt ingekort naar zes maanden. De talkshow stopt al in april en begint pas weer later in het najaar. De reden zou zijn dat Matthijs meer andere programma’s wil presenteren en bedenken.

Foto: KRO-NCRV