‘Jan Smit en Eva Jinek moeten Songfestival presenteren’

‘Jan Smit en Eva Jinek moeten Songfestival presenteren’

Geschreven door Daniël Schalk

Jan Smit, Eva Jinek en Dionne Stax moeten volgend jaar het Eurovisie Songfestival in Nederland presenteren. Het drietal wordt het meest genoemd in een onderzoek van TrosKompas, dat zij hebben gehouden met onderzoeksbureau Panelwizard. Dat schrijft het omroepblad in een persbericht.

Smit, die ook in de selectiecommissie van het Songfestival zit, gaat met een ruime meerderheid (13,6%) aan kop, gevolgd door Eva (4,1%) en Dionne (2,5%). Ook Chantal Janzen, Martijn Krabbé, Paul de Leeuw, Jeroen Pauw, Cornald Maas en winnaar Duncan Laurence werden genoemd.

Jan Smit en Eva Jinek hebben beide aangegeven open te staan voor de presentatie van het Songfestival. “Het is de allergrootste tv-klus op aarde. Je zou wel een mafkees zijn als je daar nee tegen zegt”, zei Jinek maandag tegen Songfestival-commentator Cornald Maas in het tv-programma Opium op Oerol.

Amsterdam (22%) komt in het onderzoek naar voren als favoriete gaststad, gevolgd door Rotterdam (20%) en Maastricht (18%). Volgens de ondervraagden is Davina Michelle (8,5%) het meest geschikt om Nederland in eigen land te vertegenwoordigen. Zij wordt gevolgd door Maan (4,6%) en Anouk (2,7%).

Foto: Wikimedia Commons