Yvonne Coldeweijer aangeklaagd door Chanel

Yvonne Coldeweijer aangeklaagd door Chanel

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Zangers en vlogger Yvonne Coldeweijer is aangeklaagd door cosmeticaconcern Chanel. Op YouTube vertelt de vlogger, die bekend werd als Keet! van RTL Telekids en van haar deelname aan Wie is de Mol?, over de aanklacht die zij kreeg na het verkopen van powerbanks met het logo van Chanel.

Het bedrijf klaagde de presentatrice onlangs aan vanwege het verkopen van de powerbanks en legde haar een dwangsom op. Yvonne verdiende goed aan het handeltje, totdat zij een brief kreeg van een advocaat met daarin de mededeling dat ze moest stoppen met de verkoop van de opladers.

“Ik werd aangeklaagd. Het bedrijf eiste 300 euro juridische kosten, een schadebedrag van 1.500 euro en de nettowinst die ik had gemaakt op die dingen. En ze stelden me een boete van 1.000 euro in het vooruitzicht voor elke dag dat ik zou doorgaan met mijn handeltje”, vertelt ze in een video op YouTube.

Coldeweijer stuurde gelijk een e-mail terug met haar excuses. De advocaat wilde de dwangsom verlagen en zo kwam Yvonne er mooi vanaf. “Ik hoefde alleen nog de winst die ik had gemaakt te betalen plus een boete van 300 euro. Ik ben er dus behoorlijk goed vanaf gekomen”, aldus de presentatrice.

Foto: Screenshot YouTube