ELN heeft ‘niets te zeggen’ over ontvoering Spoorloos-team

ELN heeft ‘niets te zeggen’ over ontvoering Spoorloos-team

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

De Colombiaanse guerrillabeweging ELN zegt dat er ‘niets te zeggen’ valt over de ontvoering van de Nederlandse presentator Derk Bolt en zijn cameraman Eugenio Follender. Dat heeft een woordvoerder van de Colombiaanse beweging tegen BBC-correspondent Natalio Cosoy gezegd.

Op Twitter schrijft ELN dat ze aan het uitzoeken zijn wat er aan de hand is. Derk Bolt en Eugenio Follender zijn sinds afgelopen zaterdag vermist. Volgens het Colombiaanse leger is ELN verantwoordelijk voor de ontvoering. Het tweetal is in Colombia voor de tv-show Spoorloos.

Volgens lokale media waren Bolt en Follender voor het programma Spoorloos bezig met de zoektocht naar de moeder van iemand die door een Nederlander is geadopteerd. De lokale openbaar aanklager zegt dat het nog niet vaststaat dat de guerrillabeweging ELN het tweetal vasthoudt.

KRO-NCRV, de werkgever van Bolt, kan de ontvoering niet bevestigen. “Voor alle vragen in deze zaak verwijzen we naar het ministerie van Buitenlandse Zaken”, laat de omroep aan het AD weten. Ook de families van Bolt en Follender willen niets zeggen, zo meldt de krant. Bolt is gescheiden en heeft een zoon en dochter.

Foto: Yvette Wolterinck / KRO-NCRV