Redactie Spoorloos: ‘Ook wij zijn ongerust’

Redactie Spoorloos: ‘Ook wij zijn ongerust’

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

De makers van het NPO 1-programma Spoorloos hebben op Facebook gereageerd op de ontvoering van presentator Derk Bolt en cameraman Eugenio Follender. Het tweetal is volgens het Colombiaanse leger afgelopen zaterdag ontvoerd toen zij in Colombia waren voor de tv-show Spoorloos.

“Vandaag zijn er berichten verschenen over presentator Derk Bolt en cameraman Eugenio Follender. We begrijpen dat die berichten tot ongerustheid leiden. Ook wij zijn ongerust. Wij hopen met velen op een goede afloop”, schrijft de redactie van het tv-programma op Facebook.

Het programma doet geen verdere mededelingen. “Om de kans daarop zo maximaal mogelijk te laten zijn, onthouden we ons nu van elk inhoudelijk commentaar of van extra mededelingen. Alle informatie en mededelingen lopen voor nu via het ministerie van Buitenlandse Zaken”, aldus de tv-makers.

“We hopen op begrip voor ons besluit tot radiostilte: de veilige terugkomst van Derk en Eugenio staat voorop”, vervolgt de redactie. Volgens het Colombiaanse leger is de guerrillabeweging ELN verantwoordelijk voor de ontvoering van presentator Derk Bolt en zijn vaste cameraman Eugenio Follender.

Volgens lokale media waren Bolt en Follender voor het programma Spoorloos bezig met de zoektocht naar de moeder van iemand die door een Nederlander is geadopteerd. De Colombiaanse guerrillabeweging ELN heeft in een reactie laten weten dat er ‘niets te zeggen’ valt over de ontvoering.

Bekijk Spoorloos op TVblik.nl/spoorloos

Foto: Yvette Wolterinck / KRO-NCRV