Wie Doet de Afwas? zomerse vervanger GTST

Wie Doet de Afwas? zomerse vervanger GTST

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

RTL komt begin juli met herhalingen van Wie Doet De Afwas?. Het programma volgt Goede Tijden, Slechte Tijden op dat vanaf dan met zomerstop gaat.

Vorig jaar was de soap serie Nieuwe Tijden te zien als zomer vervanger. In 2015 was Wie Doet De Afwas te zien en in 2014 kwam de familiezender met een GTST Quiz gepresenteerd door Carlo Boszhard. Wie Doet De Afwas? was in 2015 een succes, de GTST-vervanger wist gemiddeld 900.000 kijkers te scoren en dat is behoorlijk meer dan haar voorgangers Ik Kom Bij je Eten en de GTST-Quiz.

RTL heeft vorig jaar flink geïnvesteerd in Nieuwe Tijden. “De laatste jaren hadden we tijdens de zomerstop van GTST programma’s als Wie doet de afwas? en Ik kom bij je eten. Die werden voor een groot deel betaald door adverteerders. Nu doen we het anders. We investeren fors. Het zweet staat op mijn rug. Het is best een gok“, zei RTL-contentdirecteur Matthias Scholten vorig jaar.

In Wie Doet De Afwas? gaan vier bekende Nederlanders een week lang iedere avond eten bij een andere bekende Nederlander. Aan de hand van een drie gangen menu hebben ze de tijd om te achterhalen bij welke BN’er ze aan tafel zitten.

De herhalingen van Wie Doet De Afwas? zijn vanaf 10 juli 20.00 uur te zien bij RTL 4.

Bekijk Wie Doet De Afwas? op TVblik.nl/wie-doet-de-afwas

Foto: RTL