Rutte en Wilders vanavond in debat in EenVandaag

Rutte en Wilders vanavond in debat in EenVandaag

Geschreven door Daniël Schalk

VVD-lijsttrekker Mark Rutte en PVV-leider Geert Wilders staan vanavond, maandag 13 maart, lijnrecht tegenover elkaar tijdens het EenVandaag-verkiezingsdebat. Onder leiding van Pieter Jan Hagens debatteren Rutte en Wilders over de thema's zorg, economie en immigratie en identiteit.

Het is in deze campagne het enige één-op-één-debat tussen Rutte en Wilders. Volkskrant-journalist Frank Hendrickx en Telegraaf-hoofdredacteur Paul Jansen praten na het televisiedebat onder leiding van politiek verslaggever Remko Theulings na over de confrontatie tussen Rutte en Wilders.

Rutte en Wilders zeiden beiden af voor het Premiersdebat van RTL en ook voor het Carré-debat bedankte Wilders. Het EenVandaag-verkiezingsdebat is daarom de enigste keer dat de lijstrekkers van op dit moment de grootste partijen in de peilingen tegen over elkaar staan in een tv-debat.

Morgen nemen beide heren op de vooravond van de Tweede Kamerverkiezingen ook deel aan het NOS-debat. Rutte gaat in de eerste ronde in debat met de ChristenUnie en in de tweede ronde met GroenLinks en Wilders treft in de eerste ronde de PvdA en in de tweede ronde de ChristenUnie.

Het debat tussen Rutte en Wilders is vanavond om 18:15 uur te zien op NPO 1.

Bekijk EenVandaag op TVblik.nl/eenvandaag

Foto: AVROTROS / Nico Kroon