‘NOS last slotdebat mogelijk af vanwege debat Utrecht’

‘NOS last slotdebat mogelijk af vanwege debat Utrecht’

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Het slotdebat van de NOS van vanavond wordt mogelijk afgelast, als het debat over de aanslag in Utrecht in de Tweede Kamer doorgaat. Dat zeggen bronnen van RTL Nieuws, zo schrijft de nieuwssite dinsdag. Als de Kamer niet over Utrecht debatteert, gaat het slotdebat van de NOS wel door.

Aan de vooravond van de Provinciale Statenverkiezingen zendt de NOS zoals gebruikelijk het slotdebat uit. In het Huis der Provincie in Arnhem doen alle dertien landelijke partijleiders mee aan één-op-één-debatten. De leiding van het debat is in handen van Annechien Steenhuizen.

PVV-leider Geert Wilders kondigde maandag aan dat hij in de Kamer een debat wil met premier Mark Rutte en minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) over de schietpartij. “Nederland heeft recht op de waarheid”, schreef Wilders op Twitter. De fracties overleggen momenteel of het debat er komt.

Vanwege het schietincident werd het EenVandaag Erasmusdebat gisteravond ook afgelast. Maandag vond er rond 10:45 uur een schietpartij plaats in een tram. De campagne rondom de Provinciale Statenverkiezingen werden daarna stilgelegd. De minister-president sprak van een ‘verontrustende situatie’.

Foto: Screenshot NOS