Smerigste keuken ooit in De Smaakpolitie
Geschreven door Pieter JongsmaVoor het eerst in de geschiedenis van het programma De Smaakpolitie heeft Rob Geus een horecaondernemer geadviseerd om de zaak tijdelijk te sluiten vanwege het totale gebrek aan hygiëne. Dat laat SBS vandaag weten. Zo ver is het nog nooit eerder gekomen in de voorgaande 128 afleveringen, waarin in totaal circa duizend restaurants voorbij kwamen.
De keuken die de bekendste hygiëne-expert van Nederland aantrof was zo vies, dat er een potentieel gevaar voor de volksgezondheid was ontstaan. Bijna elke vierkante centimeter was smerig, hompen vlees lagen ongekoeld te bederven en overal waren muizenkeutels, tot in de koelkast aan toe.
Sinds de start van het programma in 2011 heeft Rob dit nog niet eerder meegemaakt: “Ik ben niet bevoegd om keukens te sluiten en dat wil ik ook niet, maar ik heb deze horecaondernemer toch heel dringend geadviseerd de zaak te sluiten totdat alles goed is schoongemaakt.” In de uitzending is te zien dat dit advies ter harte is genomen.
Woensdag 1 februari tussen 20.30 en 21.30 uur op SBS6.
Bekijk De Smaakpolitie op TVblik.nl/de-smaakpolitie
Foto: Wessel de Groot / SBS