Rob Geus na drie jaar terug met De smaakpolitie

Rob Geus na drie jaar terug met De smaakpolitie

Geschreven door Daniël Schalk

Rob Geus keert na een afwezigheid van drie jaar terug met De smaakpolitie. In het spraakmakende SBS6-programma inspecteert Rob vanaf 11 januari wekelijks de keukens van uiteenlopende horecagelegenheden. In het nieuwe seizoen blijkt dat er vaak onder de maat wordt gepresteerd.

In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen bezoekt Rob het oosten van het land. Hij ontmoet een restauranthouder die letterlijk alles aan elkaar plakt met duct-tape én ziet met lede ogen aan hoe je met een klopboormachine sauzen kunt mengen. Daar wordt Rob niet bepaald vrolijk van.

Daarnaast stuurt hij opwarmmaaltijden van verschillende toko’s naar het laboratorium voor een nadere inspectie. De officiële onderzoeksresultaten liegen er niet om. Bij 75% van de geteste nasi rames-maaltijden waren de kiemgetallen van levende bacteriën ver boven de wettelijke norm.

Gewapend met zijn inspectiekoffertje, stelt Rob alle misstanden aan de kaak. Hij confronteert de falende ondernemers in de hoop dat zij in de toekomst wel voldoen aan de geldende eisen. De smaakpolitie begon bij SBS6 in 2002 en trok in 2012 nog een miljoen kijkers naar de familiezender.

De Smaakpolitie is vanaf woensdag 11 januari, wekelijks, om 20:30 uur te zien op SBS6.

Bekijk eerdere afleveringen van De Smaakpolitie terug op TVblik.nl

Foto: SBS