Eva Jinek lanceert online platform over journalistiek

Eva Jinek lanceert online platform over journalistiek

Geschreven door Daniël Schalk

Eva Jinek lanceert komende maandag, 2 januari 2017, het online platform EvaJinek.nl. De lancering van EvaJinek.nl, een journalistiek platform rond de presentatrice, vergezeld de start van het nieuwe seizoen van de talkshow Jinek. Eva is vanaf 2 januari terug met haar dagelijkse talkshow.

Jinek en Pauw wisselen elkaar af en heel 2017 is er een talkshow te zien op NPO 1. Daarnaast heeft Jinek ook online haar eigen plek. “Dit platform is mijn manier om nieuwsgierige mensen die het allemaal niet zo zeker weten, mee te nemen in mijn journalistieke belangstelling”, aldus Eva.

“Ik zie en lees ontzettend veel en dat beïnvloedt de manier waarop ik naar de actualiteit kijk. Dat ga ik delen met de bezoekers van de site”, vervolgt de talkshowhost. Op het platform experimenteert Eva ook met een chatbot, waarmee ze de kijker betrekt bij haar programma’s en bij het maken van keuzes.

Jinek, dat vanaf maandag iedere werkdag om 23:00 uur is te zien op NPO 1, is er in januari en februari waarna Eva Jinek en Jeroen Pauw in maart samen een talkshow presenteren in de aanloop naar de verkiezingen. Jinek is terug in juni, juli en augustus en vervolgens weer in december 2017.

Bekijk de talkshow Jinek op TVblik.nl/jinek

Foto: KRO-NCRV