Gerard Joling en Peter R. de Vries in extra lange Voetbal Inside

Gerard Joling en Peter R. de Vries in extra lange Voetbal Inside

Geschreven door Pieter Jongsma

Voetbal Inside is jarig en dat word gevierd! Aanstaande maandag zijn Peter R. de Vries en Gerard Joling te gast in de extra lange uitzending van het RTL7-programma.  Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen duiken samen met Hans Kraaij jr. in het verleden.

In de studio zijn vrienden van de show aanwezig. Zo nemen  scheidsrechter Roelof Luinge en Gert-Jan Verbeek plaats aan de bar of in de zaal. Andere prominenten uit de televisie- en de voetbalwereld feliciteren de mannen via een videoboodschap. 

Het bijzondere huwelijk tussen de mannen liep soms “kleine” breukjes op, maar houdt nog altijd stand. De afgelopen 15 jaar stond bol van bijzondere momenten met als hoogtepunt de gewonnen Televizierring in 2011. Natuurlijk wordt er ook stilgestaan bij de vele bijzondere gasten die langskwamen, waaronder John de Mol die niet meer bijkwam toen Gijp de autostoel van Wesley Sneijder op de hak nam en hoe Marco van Basten in 2008 eens goed zijn mening verkondigde over Johan Derksen.

Hoe het tot zoveel VI-jaren kon komen wordt besproken met verschillende betrokkenen. Hugo Borst, oud-VI-presentatrice Barbara Barend, toenmalig zenderdirecteur van RTL 5, Erland Galjaard en Wim Kieft geven hun visie op de evolutie van het programma en de soms zeer bijzondere chemie aan tafel.

’15 jaar Voetbal Inside’ is maandagavond 17 oktober te zien bij RTL 7 tussen 20.30 en 22.30 uur.
Bekijk Voetbal Inside op TVblik.nl/voetbal-inside