Douwe Bob en Broederliefde in de race voor MTV EMA

Douwe Bob en Broederliefde in de race voor MTV EMA

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Douwe Bob, Ronnie Flex, Broederliefde, Sam Feldt en Julian Jordan maken kans op de felbegeerde award voor Best Dutch Act tijdens de MTV EMA 2016. Fans kunnen vanaf vandaag stemmen op hun favorieten. Zondag 6 november worden de awards uitgereikt vanuit Rotterdam Ahoy.

“De lijst voor de Best Dutch Act-categorie van de MTV EMA Rotterdam 2016 bestaat uit jong talent dat de afgelopen maanden veel te zien is geweest op festivals, in de top van de Nederlandse hitlijsten stond en veel gestreamd is”, zegt Music Manager Chereen Gayadin van MTV Benelux.

De Music Manager van MTV vervolgt: “We zijn ontzettend trots op de genomineerden, het laat de diversiteit en verscheidenheid zien van het talent dat Nederland heeft. Niet alleen in de categorie Best Dutch Act, ook met de nominaties van Martin Garrix en Afrojack in de internationale categorie”

De winnaar van de Best Dutch Act mag zijn award op woensdag 2 november in Annabel Rotterdam in ontvangst nemen tijdens het officiële openingsevent van de MTV Music Week. Beyoncé en Justin Bieber zijn de kanshebbers voor de grote prijzen. Beiden hebben vijf nominaties te pakken.

Douwe Bob is niet de enigste oud-Songfestivaldeelnemer die is genomineerd. De Belgische inzending van afgelopen jaar, Laura Tesoro, maakt samen met Emma Bale, Lost Frequencies, Tourist LeMC en Woodie Smalls kans op de award voor Best Belgian Act, de prijs voor de beste artiest uit België.

Bekijk MTV op TVblik.nl/gemist/mtv