GeenStijl-gezicht Jan Roos wordt lijsttrekker VNL

GeenStijl-gezicht Jan Roos wordt lijsttrekker VNL

Geschreven door Daniël Schalk

GeenStijl-verslaggever Jan Roos wordt lijsttrekker van VNL, dat heeft de partij via Twitter laten weten. “Ja, het is waar. Ik word de nieuwe fractievoorzitter van VNL”, zegt Roos in een kort filmpje op de website van GeenStijl. De verslaggever vertrekt per direct bij GeenStijl.

Roos pas fractievoorzitter worden als hij bij de Tweede Kamerverkiezingen in maart 2017 wordt gekozen. VoorNederland zet zich in voor lagere belastingen, meer veiligheid en minder immigratie en wil in maart 2017 voor het eerst meedoen aan de Tweede Kamerverkiezingen.

De partij, die is opgericht door Van Klaveren en Bontes, zoekt al maanden naar een lijsttrekker. Afgelopen januari werd ex-advocaat Bram Moszkowicz door VNL aan de kant gezet. Het bestuur van de partij had ‘andere verwachtingen van de invulling van het lijsttrekkerschap’ dan Moszkowicz.

Jan Roos is vooral bekend als verslaggever van het voormalige NPO 3-programma PowNews en de website GeenStijl en als een van de initiatiefnemers van het referendum over het associatieverdrag met Oekraïne. Na hun campagne stemde een meerderheid van de Nederlanders tegen het verdrag.