Bekendmaking stad Songfestival 2017 uitgesteld

Bekendmaking stad Songfestival 2017 uitgesteld

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

De persconferentie waar donderdagmiddag bekend zou worden gemaakt in welke Oekraïnse stad het Eurovisie Songfestival van 2017 plaatsvindt is afgelast. Donderdag zou om 14:00 uur bekendgemaakt worden welke stad het Eurovisie Songfestival in 2017 zou organiseren.

De steden Odessa, Kiev en Dnipro waren in de race. Afgelopen maandag heeft een delegatie van de EBU de stad Kiev bezocht en dinsdag de steden Odessa en Dnipro. Woensdag zou de beslissing zijn genomen en die zou donderdag tijdens een persconferentie bekend worden gemaakt.

“Zojuist is bekendgemaakt dat de presentatie van de locatie waar het #ESF17 gaat plaatsvinden is gecanceld”, zegt Douwe Bob, die Nederland tijdens de afgelopen editie van het Eurovisie Songfestival vertegenwoordigde, op Twitter. Het is niet bekend wanneer de persconferentie wel plaats zal vinden.

Het Eurovisie Songfestival vindt in 2017 plaats in Oekraïne, omdat de afgelopen editie van het Eurovisie Songfestival in het Zweedse Stockholm werd gewonnen de Oekraïnse zangeres Jamala. Haar lied, 1944, is een protestlied over de verdrijving van Krim-Tataren in 1944 door Stalin.