Oekraïne organiseert Songfestival in hoofdstad Kiev

Oekraïne organiseert Songfestival in hoofdstad Kiev

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Het Eurovisie Songfestival van 2017 in Oekraïne vindt plaats in de Oekraïnse stad Kiev, dat heeft Songfestival-organisator European Broadcasting Union vrijdag bekendgemaakt tijdens een persconferentie. De hoofdstad van Oekraïne was samen met Odessa en Dnipro in de race.

Twee weken geleden zou al bekend worden gemaakt in welke Oekraïnse stad het Songfestival plaats zou vinden, maar de persconferentie werd afgelast. Een delegatie van de EBU had in diezelfde week al de steden Odessa, Kiev en Dnipro bezocht en zou 25 augustus hun keuze bekendmaken.

Het Eurovisie Songfestival vindt in 2017 plaats in Oekraïne, omdat de afgelopen editie van het Eurovisie Songfestival in het Zweedse Stockholm werd gewonnen de Oekraïnse zangeres Jamala. Haar lied, 1944, is een protestlied over de verdrijving van Krim-Tataren in 1944 door Stalin.

Door wie Nederland dit jaar vertegenwoordigt zal worden, is nog niet bekend. “Na de zomer gaan we een besluit nemen”, zei Daniël Dekker, lid van het selectiecomité, voor de zomer. In de media worden de namen van O’G3NE, Dotan, Caro Emerald en MAAN genoemd als potentiële inzending.

Bekijk het Eurovisie Songfestival op TVblik.nl/songfestival