De Zomer Voorbij stopt na tien jaar

De Zomer Voorbij stopt na tien jaar

Geschreven door Daniël Schalk

Jan Smit en de 3JS hebben besloten te stoppen met het AVROTROS-programma De Zomer Voorbij, dat heeft Jan vrijdagmiddag bekendgemaakt op 100% NL. In de tv-show ging een groep Volendammers met andere muzikanten op reis om muziek te maken en leuke dingen te doen.

“We hebben tien jaar lang tien seizoenen gemaakt met zijn allen. Vorig jaar naar aanleiding van het overlijden van Jaap Buijs konden we niet mee. Dat was wel het moment waarop we allemaal zeiden: luister, we hebben nu honderd afleveringen gemaakt”, zei de Volendamse zanger vrijdag.

Smit vindt het tijd om na tien jaar De Zomer Voorbij een nieuw televisieprogramma te bedenken. “Op een gegeven moment heb je alles wel gehad. Hoe leuk het ook was, ik denk dat we allemaal toe zijn aan een nieuwe stap. Laten we iets nieuws bedenken”, vervolgde de zanger en presentator.

“Met kerst hebben we O Denneboom gehad. Dat was een soortgelijk idee, met een andere insteek en andere mensen. Dat is nu leuker om te doen.” Jan weet nog niet of O Denneboom dit jaar terugkeert. '”Over twee weken gaan we weer met AVROTROS overleggen over allerlei programma’s.”