VPRO stopt na tien seizoenen met 24 uur met...

VPRO stopt na tien seizoenen met 24 uur met...

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

De VPRO stopt na tien seizoenen met het interviewprogramma 24 Uur met..., dat sinds 2014 door Theo Maassen wordt gepresenteerd. Aanstaande zondag, 28 februari, zendt de VPRO de laatste uitzending van 24 Uur met... uit, waarin cabaretière Brigitte Kaandorp te gast zal zijn.

Na tien seizoenen heeft de VPRO in goed overleg met jongerenzender NPO3 besloten dat 24 Uur met... niet meer terugkomt op televisie. De VPRO vindt het na tien seizoen van het interviewprogramma tijd om op zoek gaan naar een nieuwe vorm van interviewtelevisie.

“We vinden het jammer dat er een einde komt aan een ongewoon interviewprogramma maar kijken terug op veel mooie ontmoetingen. De eerste zes seizoenen maakte Wilfried de Jong tal van memorabele gesprekken, Theo Maassen bleek daarna als gastheer een waardige opvolger”, zegt Stan van Engelen, hoofdredacteur TV VPRO.

Hij vervolgt: “24 uur met...  bood vaak een podium aan mensen met afwijkende levenswijzen en ideeën. De VPRO wil dat podium blijven bieden en gaat op zoek naar nieuwe vormen voor dit soort bijzondere ontmoetingen.” 24 uur met... is de Nederlandse variant van het Engelse 24 Hours With...