NOS Journaal verhuist tijdens Spelen naar NPO 2

NOS Journaal verhuist tijdens Spelen naar NPO 2

Geschreven door Daniël Schalk

De uitzendingen van het NOS Journaal worden tijdens de Olympische Spelen, die afgelopen nacht met de openingsceremonie officieel zijn begonnen, grotendeels niet op NPO 1, maar op NPO 2 uitgezonden. Het Zes- en Achtuurjournaal zijn vandaag voor het eerst op NPO 2 te zien.

Met een recordaantal van achttien uur live televisie per etmaal is NPO 1 tussen vrijdag 5 en zondag 21 augustus dé olympische zender van Nederland. De gevolgen daarvan zijn dat de journaaluitzendingen van de NOS op NPO 1 moeten uitwijken naar televisiezender NPO 2.

Ook op de rest van de dag verhuist het NOS Journaal naar NPO 2, behalve de uitzendingen van het NOS Journaal om 06:30 en 09:00 uur. Het late journaal wordt vervangen door een Flitsjournaal van 5 minuten, dat om middernacht wordt uitgezonden op dé Olympische Spelen-zender NPO 1.

Tussen 7 en 9 uur en tussen 14 en 18 uur zijn er in de sportuitzendingen op NPO 1 ook Flitsjournaals van ongeveer 3 minuten. Verder is er om 18:45 uur en 21:30 uur een Flitsjournaal op NPO 1. De journaaluitzendingen zijn ook te bekijken op NOS.nl, in de app van de NOS en op NPO Nieuws.

Bekijk het NOS Journaal op TVblik.nl/nos-journaal