Nieuw mannenprogramma Maxim Hartman in 3LAB

Nieuw mannenprogramma Maxim Hartman in 3LAB

Geschreven door Daniël Schalk

Maxim Hartman komt vanavond voor de eerste keer in actie op NPO 3 in 3LAB. Vanavond is de vierde avond van 3LAB, de experimentele tv-week van jongerenzender NPO 3, waarop onder meer het programma Men United over mannen van Maxim Hartman wordt uitgetest.

Hartman maakte onlangs de overstap van RTL7 naar de VPRO, waar hij een nieuw programma over mannenculturen zou gaan maken. Dat programma is 3LAB’s Men United, waarin het voormalig RTL7-gezicht naar Italië en Japan gaat om reportages te maken over en met mannen.

Het onderzoek van Maxim naar de mannenculturen in Italië en Japan is in twee afleveringen te zien, op donderdag 25 en vrijdag 26 augustus om 21:00 uur. Voor RTL7 maakte de programmamaker een soortgelijk tv-programma, genaamd Nog Meer Voor Mannen, met, over en voor mannen.

Men United is na de dagelijkse black comedy Infantilio te zien. Na Men United is het programma Lieve Buren te zien, waarin NRC-journalist Maral Noshad Sharifi samen met haar familie terug gaat naar Moerkapelle, het dorp waar zij in 1993 een huis kregen nadat ze uit Iran vluchtten.

Met een camera in de hand spreekt ze haar ex-buren over hun eerste ontmoeting. Lieve Buren wordt gevolgd door Bed Bad Brood, de pilot van een comedyserie over de vluchtelingenproblematiek. Volgens makers Kurt Platvoet en Jan Verdijk is een comedy hetgeen wat het debat nog heeft.

Ook het programma Stop Acting Now wordt vanavond uitgetest. Ter afsluiting van hun maatschappelijk geëngageerde project The New Forest maakte de Rotterdamse acteursgroep Wunderbaum samen met regisseuse Mijke de Jong het docudrama Stop Acting Now.

Op de vierde 3LAB-avond zien we ook een nieuwe Puberdagboek, waarin we worden meegenomen in het vroegere puberbrein van een aantal mensen. Voor-, tussen- en na- de programma’s bespreek Jan Versteegh dagelijks in de Green Room de nieuwe verfrissende programma’s van de tv-week 3LAB.

3LAB is van maandag 22 t/m vrijdag 26 augustus vanaf 20:30 uur te zien op NPO 3.

Bekijk de programma’s uit 3LAB op TVblik.nl/3lab