Nabil Aoulad Ayad scoort in De Slimste Mens

Nabil Aoulad Ayad scoort in De Slimste Mens

Geschreven door Sebastiaan Boers

Cabaretier Nabil Aoulad Ayad was woensdagavond de nieuwkomer in De Slimste Mens. Hij moest het opnemen tegen Esther Gerritsen en Klaas Zeeman. In het begin moest Nabil er even inkomen. Zijn seconden kwamen een stuk lager uit dan die van Esther en Klaas. Maar in de galerijronde herpakte Nabil zich zichtbaar. In deze ronde wist hij veel seconden te winnen.

Daarna verliep het spel hem dan ook voorspoedig. Het ging zelfs zo goed, dat Nabil winnaar van de dag geworden is. Hij wist meer seconden te verdienen dan Esther en Klaas. Voor Esther kwam dit hard aan. Zij heeft de eerste twee afleveringen, op maandag en dinsdag, namelijk gewonnen. Nu moest zij de finale spelen tegen Klaas. 

In de finale leek Esther in het voordeel. Zij had meer seconden bij elkaar gespeeld. Maar al snel leken de rollen omgekeerd. Ineens zakten de seconden bij Esther flink in. De finale werd goed gespeeld door Klaas. Het leek erop alsof Klaas de finale zou gaan winnen.

Dit gebeurde dan ook. Esther zat letterlijk met haar handen in het haar. Zij zag hoe haar seconden als sneeuw voor de zon verdwenen. Klaas wist Esther weg te spelen en won op die manier de finale van woensdagavond. Hiermee heeft Klaas zich direct geplaatst voor de aflevering van donderdagavond.

Donderdagavond zullen Nabil en Klaas het op gaan nemen tegen Manon Meijers. Zij is de nieuwe kandidate die donderdagavond te zien zal zijn in een nieuwe aflevering van deze populaire quiz. Zal Nabil dan weer een aflevering op zijn naam zetten? Dat zal donderdagavond moeten blijken, in een nieuwe aflevering van De Slimste Mens.

De Slimste Mens is iedere werkdag om 20.25 uur te zien bij de KRO-NCRV op NPO 2.

Bekijk De Slimste Mens terug via TVblik.