Jaap van Deurzen niet De Slimste Mens

Jaap van Deurzen niet De Slimste Mens

Geschreven door Sebastiaan Boers

De eerste aflevering van De Slimste Mens zit er weer op. In de eerste aflevering van de populaire quiz van de KRO-NCRV namen drie Bekende Nederlanders (BN-ers) het tegen elkaar op. Schrijfster Esther Gerritsen, RTL Nieuws verslaggever Jaap van Deurzen en GTST actrice Dilan Yurdakul waren in de eerste aflevering te zien.

Bij iedere speler tikten de seconden steeds terug. Vooral Jaap had in het begin moeite om mee te komen met de beide dames. Dilan scoorde veel punten bij de puzzelronde. Hierbij wist zij een voorsprong te behalen. Maar toch wist Jaap veel seconden in te halen. De galerijronde was een goede ronde om veel seconden te winnen.

In de laatste ronde wist Esther de meeste seconden te pakken. Zij heeft daarmee de eerste aflevering gewonnen. Zij staat in ieder geval in de aflevering van dinsdagavond. In de finale stonden Jaap en Dilan recht tegenover elkaar. Zij streden beide om de tweede plek in de aflevering van dinsdagavond.

De strijd ging hard tegen hard. Beide RTL gezichten wilden allebei niet als eerste naar huis. Het werd een nek-aan-nek race. Toch wist Dilan enorm veel seconden van Jaap weg te spelen. Dilan speelde zo goed, dat Jaap als eerste afvaller naar huis moest.

Doordat Jaap De Slimste Mens moest verlaten is er een nieuwe plek ontstaan. Naast Esther en Dilan zal ook SBS6 presentator Thijs Zeeman in de aflevering van dinsdag te zien zijn. Zij zullen dan alle drie strijden om in de aflevering van woensdag terecht te komen.

De Slimste Mens is iedere werkdag om 20.25 uur te zien bij de KRO-NRCV op NPO 2.

Bekijk De Slimste Mens terug via TVblik.