NOS over München: ‘Te vroeg om live te gaan’

NOS over München: ‘Te vroeg om live te gaan’

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Op Social Media is veel kritiek op de afwezigheid van een extra nieuwsuitzending over de schietpartij in München bij de Publieke Omroep. Terwijl RTL Z al de hele avond live verslag doet van de gebeurtenissen in München, is op NPO 1 Sterren Muziekfeest op het Plein te zien.

De NOS vindt het te vroeg om live te gaan. “De situatie is nu nog te onduidelijk om meteen live te gaan”, zegt de NOS tegen De Telegraaf. “Er is wel een extra journaal om 21.50 uur op NPO 1, Nieuwsuur heeft uitgebreid aandacht voor München en we hebben een live-blog op nos.nl.”

Op NPO 1 begon na het NOS Journaal van 20:00 uur, waarin wel aandacht werd besteed aan de schietpartij in München, de tv-show Sterren Muziekfeest op het Plein. Om 21:15 uur bleek er wel een extra nieuwsupdate te zijn geweest op NPO 3, maar dit was niet gecommuniceerd naar de kijkers.

De NOS ging vorige week wel meteen live toen er vorige week donderdag een aanslag werd gepleegd in de Franse stad Nice en er vrijdag door Turkse militairen een poging werd gedaan om een staatsgreep te plegen. Aan het begin van beide nieuwsuitzending was er ook nog weinig bekend.

Bekijk het NOS Journaal op TVblik.nl/nos-journaal