Tweede Kamer behandelt burgerinitiatief Arjen Lubach

Tweede Kamer behandelt burgerinitiatief Arjen Lubach

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

De Tweede Kamer behandelt aanstaande dinsdag het burgerinitiatief van presentator, schrijver en cabaretier Arjen Lubach. Lubach kondigde in zijn VPRO-programma Zondag met Lubach, waarin hij de afgelopen week op satirische wijze bespreekt, graag Farao der Nederlanden te willen worden.

Het burgerinitiatief van Arjen werd meer dan 40.000 keer ondertekend, dat is voldoende om het onderwerp op de agenda van de Tweede Kamer te krijgen. Nadat Lubach op 22 maart 2015 de kijkers opriep op het burgerinitiatief te steunen bereikte het initiatief een dag later een hoogtepunt.

Toen Arjen een dag later te gast was in De Wereld Draait Door behaalde het burgerinitiatief de benodigde 40.000 steunbetuigingen. Later die dag steeg het aantal door naar 52.000 steunbetuigingen. Op 29 maart werd bekendgemaakt dat er ruim 82.000 steunbetuigingen waren.

Het burgerinitiatief is in het leven geroepen zodat iedereen een onderwerp op de agenda van de Tweede Kamer kan zetten. Een burgerinitiatief moet altijd om een nieuw voorstel gaan en ook moet het onderwerp gaan over iets waar de Tweede Kamer over gaat, geen privéonderwerpen dus.