Eddy Zoëy terug op SBS6

Eddy Zoëy terug op SBS6

Geschreven door Daniël Schalk

Eddy Zoëy keert weer terug op SBS6 en gaat aan de slag als jurylid in het nieuwe kookprogramma Over smaak valt te twisten. Samen met presentator Patrick Martens, rapper Yes-R en musicalster Vajèn van den Bosch zal Zoëy gerechten beoordelen, die door kookclubs worden bereid.

Het nieuwe SBS6-programma zal worden gepresenteerd door Irene Moors, die weer wordt bijgestaan door haar vroegere Life & Cooking-collega Rudolph van Veen. “Rudolph is hoofdjurylid en zal me bijstaan in deze kookwereld”, vertelde oud-RTL4-presentatrice Irene Moors onlangs.

Zoëy maakte in 2012 de overstap van RTL, waar hij programma’s als Take Me Out en Expeditie Robinson presenteerden, naar SBS. Op SBS6 was hij te zien als presentator van onder andere The Price Is Right, maar al zijn programma’s op de familiezender werden geen groot succes.

Een jaar na het tekenen van zijn tweejarige contract had hij al spijt van zijn overstap naar SBS. Hij zat in 2013 al weer een tijdje op de reservebank bij de zender. “Ik heb geen flauw idee of dat goed komt. Qua zurigheid zit je wel goed, want ik ben wel teleurgesteld”, vertelde hij in juli 2013 op 3FM.

Toch keert hij nu weer terug op de tv-zender. “Koken met sterren, voor 'n nieuw SBS6-programma... Komt dat zien!”, laat hij weten op Twitter. In een bijgevoegde video zijn ook de andere juryleden te zien, waaronder Yes-R. Hij presenteerde in 2013 voor SBS6 de geflopte tv-show The Next Pop Talent.

Bekijk Expeditie Robinson (RTL5) op TVblik.nl/expeditie-robinson