Kimberly en Nina vanavond in finale Idols

Kimberly en Nina vanavond in finale Idols

Geschreven door Daniël Schalk

Kimberly Fransens en Nina den Hartog staan vanavond in de finale van Idols. Na een wekenlange zoektocht komt er vanavond een einde aan de talentenjacht der talentenjachten. Idols keerde afgelopen maart na ruim acht jaar terug op de Nederlandse televisie, ditmaal op RTL5.

Vanavond wordt bekend wie zich het nieuwe idool van Nederland mag noemen. Kimberly en Nina zingen in de finale een nummer dat zij al eerder hebben gezongen tijdens hun Idols-avontuur en een duet met een artiest. Ook presenteren de twee finalisten vanavond hun eerste eigen single.

Kimberly en Nina stonden vorige week samen met Tom de Visser en Steve Langreder in de halve finale van Idols, maar de twee jongens moesten de talentenjacht verlaten. De winnaar van vanavond wint een platencontract bij het label van onder meer Hardwell, Nick & Simon en Mr. Polska.

Idols keerde woensdag 23 maart terug op televisie. Nadat familiezender RTL4 begin 2008 stopte met de talentenjacht, beleefde Idols afgelopen maart haar comeback op de Nederlandse televisie en wel bij jongerenzender RTL5. Iedereen tussen de 15 en 28 jaar kon weer het nieuwe idool worden.

De kandidaten werden vanaf de eerste auditie gevolgd door het presentatieduo Lieke van Lexmond en Ruben Nicolai. Voormalig Idols-presentator Martijn Krabbé, zangeres Eva Simons, DJ Ronald Molendijk en voormalig Idols-winnaar Jamai Loman vormden de nieuwe jury van de talentenjacht.

De finale van Idols 2016 is vanavond om 20:30 uur te zien op RTL5.

Bekijk Idols op TVblik.nl/idols