Toppers: ‘Na 12 jaar tijd voor iets nieuws’

Toppers: ‘Na 12 jaar tijd voor iets nieuws’

Geschreven door Pieter Jongsma

De Toppers hebben maandag 9 mei groot nieuws, dat hebben zij aangekondigd via Facebook. “Na 12 jaar, 40 uitverkochte ArenA Shows en ruim 2.500.000 waanzinnige bezoekers is het tijd voor iets nieuws!”, laten René Froger, Jeroen van der Boom en Gerard Joling op Facebook weten.

De formatie werd in 2005 als grap opgericht door Gerard Joling, René Froger en Gordon Heuckeroth, maar het werd al snel een groot succes. Gerard verliet de groep in 2008 en werd vervangen door Jeroen van der Boom. Ook Gordon verliet later de groep, maar keerde later met Gerard terug.

In 2009 vertegenwoordigde de Toppers, toen bestaande uit Gordon, René en Jeroen, Nederland zelfs op het Eurovisie Songfestival in Moskou. In 2011 verliet Gordon de gelegenheidsformatie opnieuw, maar sindsdien bestaan de Toppers uit René Froger, Jeroen van der Boom en Gerard Joling.

Het is niet bekend wat de Topper bedoelen met ‘iets nieuws’. Het kan zijn dat de Topper na 12 jaar besluiten om te stoppen. De gelegenheidsformatie kwam vaak in het nieuws vanwege ruzies onderling. De Toppers staan in ieder geval op 13,14 en 15 mei 2016 nog in de Amsterdam ArenA.