Jennie Lena en Ruud de Wild in vakjury Songfestival

Jennie Lena en Ruud de Wild in vakjury Songfestival

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

The Voice of Holland-finalist Jennie Lena, oud-Songfestival-deelneemster Marga Bult, voormalig Radio 538-dj Ruud de Wild, muziekproducer Holger Schwedt en zangcoach Setske Mostaert zitten in de Nederlandse vakjury van het Eurovisie Songfestival 2016 in het Zweedse Stockholm.

Jennie Lena is de voorzitter van de Nederlandse jury. Vorig jaar stond de finalist van het zesde seizoen van The Voice of Holland zelf op het Europese podium, als achtergrondzangeres van Trijntje Oosterhuis. Marga Bult vertegenwoordigde Nederland in 1987 op het Eurovisie Songfestival.

Het oordeel van de vakjury telt voor 50% mee in de einduitslag. De andere 50% van de einduitslag wordt bepaald door de mensen thuis. Vorig jaar zaten Gijs Staverman, Carolina Dijkhuizen, Florent Luyckx, Do en Maurice Wijnen in de Nederlandse vakjury van het Eurovisie Songfestival 2015.

De bekendmaking van de punten gaat dit jaar compleet anders dan de afgelopen jaren. Voorheen werden na alle optredens de punten van de vakjury en de televoters als één geheel gepresenteerd. Vanaf dit jaar worden de punten van de jury en de televoters apart van elkaar bekendgemaakt.

Bekijk het Eurovisie Songfestival op TVblik.nl/eurovisie-songfestival

Aantal dagen tot de eerste halve finale met Douwe Bob:

[ujicountdown id="Songfestival" expire="2016/05/10 21:00" hide="false" url="" subscr="" recurring="" rectype="second" repeats=""]