The Voice-finalist Jennie Lena wil naar Songfestival

The Voice-finalist Jennie Lena wil naar Songfestival

Geschreven door Daniël Schalk

Ook Jennie Lena wil namens Nederland naar het Eurovisie Songfestival, dat zei de zangeres donderdag op 100% NL. Jennie Lena was in 2015 een van de vier finalisten van The Voice of Holland, maar pas als ze Nederland heeft vertegenwoordigd op het Songfestival ‘zou de cirkel rond zijn’.

Jennie Lena, die erg geliefd is bij de Amerikaanse blogger Perez Hilton, stond al een keer op het grote podium van het Songfestival. “Ik ben er al geweest als achtergrondzangeres met Trijntje, als vakjuryvoorzitster, dan zou het wel erg leuk zijn als ik nu zelf zou mogen gaan”, zegt de zangeres.

De zangeres denkt dat ze het goed zou doen op het Eurovisie Songfestival. “Ik weet al hoe dat hele circus werkt. Ik zou het zeker volgend jaar al willen doen. Ze mogen me bellen.” AVROTROS is momenteel bezig met een lijstje van artiesten die zij wel naar het Songfestival zouden willen sturen.

Als Jennie Lena Nederland zou mogen vertegenwoordigen, zou ze dat doen met een ingetogen ballad. “Ik dacht eerst aan een powerballad, maar ik denk dat ik het heel klein zou houden. Een kleine, ingetogen ballad dus. Maar het moet vooral iets moois zijn”, vertelt de zangeres.

In de media worden ook de namen van O’G3NE, Dotan, Caro Emerald en MAAN genoemd als potentiële inzendingen. Zangeres Eva Simons zei afgelopen week op FunX dat zij ook open staat voor het Eurovisie Songfestival, maar alleen als zij met een dj Nederland mag vertegenwoordigen.