StukTV verlaat online SBS-zender S1.TV

StukTV verlaat online SBS-zender S1.TV

Geschreven door Daniël Schalk

Met de nieuwe samenwerking tussen StukTV en RTL verlaten YouTubers Giel de Winter, Thomas van der Vlugt en Stefan Jurriens de online SBS-zender S1.TV, dat heeft een woordvoerder van SBS aan Showbizznetwork.nl bevestigd. StukTV maakte onderdeel uit van de online SBS-zender S1.TV.

S1.TV is een samenwerking tussen SBS en Social1nfluencers. Social1nfluencers voorziet dankzij het eigen netwerk van YouTubers een steeds groter wordende behoefte van zowel creators als merken. Het mediabedrijf ontwikkelt online video strategieën en branded videocontent voor YouTube.

StukTV was een van de namen die verbonden was aan Social1nfluencers, maar deze samenwerking stopt nu door hun nieuwe contract bij RTL. StukTV wordt onderdeel van RTL MCN, dat online talenten en videomakers vertegenwoordigt binnen thema’s als entertainment, fashion en muziek.

YouTubers Giel, Thomas en Stefan hebben de overstap naar RTL afgelopen week aan SBS vertelt. “We kijken terug op een mooie samenwerking en we wensen hen veel succes. Uiteraard vinden we hun vertrek jammer maar ook bij voetbal zie je spelers van clubs verwisselen”, laat SBS weten.

De woordvoerder vervolgt tegenover Showbizznetwork: “Dan vangt de rest van het team het verlies op, komen er nieuwe spelers voor terug en biedt het juist weer kansen voor jong talent om door te breken. Zo staan wij hier ook in, we hebben andere grote en opkomende namen met eigen series.”

StukTV krijgt bij RTL de kans om nieuwe formats te bedenken. “Samen met StukTV gaan we op zoek naar formats die zowel online als op televisie werken. Na de eerste, inspirerende, gesprekken met Giel geloof ik dat we samen geweldige nieuwe formats kunnen bedenken”, aldus RTL-baas Erland Galjaard.

Door de nieuwe samenwerking tussen StukTV en RTL wordt RTL MCN het grootste Nederlandse premium multi channel network op het gebied van entertainment met ruim 70 miljoen views per maand. De online SBS-zender S1.TV ging afgelopen november van start met 6 miljoen volgers.