Xander de Buisonjé en Sofie van den Enk in The Passion

Xander de Buisonjé en Sofie van den Enk in The Passion

Geschreven door Daniël Schalk

Xander de Buisonjé en Sofie van den Enk vertolken allebei een rol in The Passion. Xander neemt de rol van verrader Judas op zich en Sofie die van verslaggever. De presentatrice volgt het grote lichtgevende kruis en wil van mensen in de processie weten wat hen beweegt.

De zesde editie van The Passion is op donderdag 24 maart live te zien vanuit Amersfoort. Aan de hand van bekende Nederlandstalige popnummers vertelt het televisie-spektakel The Passion het hoopvolle verhaal van het lijden, sterven en de opstanding van Jezus.

“De rol van Judas kenmerkt zich door verraad maar vooral ook de enorme eenzaamheid en het isolement. Hij kan zichzelf niet meer aankijken en niet meer met zichzelf leven. Dat het zo erg was, dat wist ik ook niet. Dat vind ik juist wel mooi. Ik ga graag uit mijn comfortzone”, zegt Xander.

Sofie vindt het fascinerend dat mensen meelopen in de processie en dat zij daar iets vinden van troost of warmte. “Wát willen ze met elkaar delen, daar ben ik zo benieuwd naar”, zegt Sofie. Ze vervolgt: “Is het sterk of zwak om te geloven? Ik ben er oprecht niet over uit. Ik weet het niet.”

The Passion is 24 maart om 20:30 uur live bij de EO en KRO-NCRV te zien op NPO 1.