Mark van Eeuwen speelt Petrus in The Passion

Mark van Eeuwen speelt Petrus in The Passion

Geschreven door Daniël Schalk

Acteur Mark van Eeuwen, bekend van de musical The Bodyguard en de nieuwe AVROTROS-politieserie Flikken Rotterdam speelt dit jaar de rol van Petrus in The Passion, dat heeft een woordvoerder van The Passion dinsdag tegenover RTL Boulevard bevestigd.

De zesde editie van The Passion is op donderdag 24 maart live te zien vanuit Amersfoort. Aan de hand van bekende Nederlandstalige popnummers vertelt het televisie-spektakel The Passion het hoopvolle verhaal van het lijden, sterven en de opstanding van Jezus.

Eerder vandaag werd bekendgemaakt dat ook Xander de Buisonjé en Sofie van den Enk een rol vertolken in The Passion. Xander neemt de rol van verrader Judas op zich en Sofie die van verslaggever. Sofie volgt het grote kruis en wil van mensen in de processie weten wat hen beweegt.

Acteur Martijn Fischer, bekend van de musical over het leven van André Hazes, vertolkt dit jaar de rol van Jezus in The Passion. Zangeres Ellen ten Damme kruipt in de huid van Maria en cabaretière Lenette van Dongen is de verteller van het indrukwekkende verhaal over lijden en hoop.