Ellen ten Damme en Lenette van Dongen in The Passion

Ellen ten Damme en Lenette van Dongen in The Passion

Geschreven door Daniël Schalk

Zangeres Ellen ten Damme en cabaretière Lenette van Dongen zijn te zien in The Passion, de eigentijdse uitvoering van het lijdensverhaal van Jezus. Ellen ten Damme kruipt in de huid van Maria en Lenette van Dongen is de verteller van het indrukwekkende verhaal over lijden en hoop.

Ellen ten Damme is een veelzijdig talent, we kennen haar van films en muziek. Als het muzikaal is, is ze in haar element, van popconcerten tot circus of Concertgebouw. In The Passion 2016 vertolkt zij de rol van de moeder van Jezus: Maria. Ten Damme ziet erg uit naar het evenement.

“Ik heb heel veel zin om in dit grootse muziek-evenement een waardige Maria neer te zetten, die als moeder aller moeders troost biedt aan zo velen. Ik vind het spannend en ook heel mooi om in de Maria-rol live te zingen tussen al dat publiek op het plein”, zegt de Nederlandse zangeres.

Lenette van Dongen is cabaretière. In 2016 reist ze met haar nieuwe show Tegenwind langs de theaters. Als verteller in The Passion neemt zij de bezoekers op het plein en de kijkers thuis mee in de paasvertelling. “Ik vind het een hele leuke uitdaging en heb er zin in”, zegt Lenette.

“De verhalen zitten door mijn jeugd verweven. De eenzaamheid van de juiste keuze is iets in het verhaal dat mij aanspreekt. Iedereen gaat de ene kant op en jij voelt dat je de andere kant op moet gaan”, vervolgt de verteller van The Passion. Amersfoort is gastheer van deze editie van The Passion.

The Passion is 24 maart om 20:30 uur te zien bij de EO en KRO-NCRV op NPO 1.