Voice of Holland-winnares Maan wil naar Songfestival

Voice of Holland-winnares Maan wil naar Songfestival

Geschreven door Daniël Schalk

The Voice of Holland-winnares Maan de Steenwinkel zou Nederland graag willen vertegenwoordig op het Eurovisie Songfestival, dat heeft de zangeres gezegd op radiozender 100% NL. “Om die droom nog eens waar te maken, zou een heel vette ervaring zijn”, zei Maan maandag.

De zangeres heeft toen ze twaalf was met een paar vriendinnen meegedaan aan de voorrondes van het Junior Songfestival, het Eurovisie Songfestival voor kinderen van 10 tot 15 jaar jaar. “We kwamen bij de laatste zeventig, maar kwamen uiteindelijk niet op tv”, vertelt De Steenwinkel.

Maan werd na de finale van The Voice of Holland ook al geconfronteerd met het Songfestival. “Toen had ik een interview met een krant en toen hoorde ik ook iemand die dat vroeg, van: ‘Zou je mee willen doen aan het Songfestival? Want mensen hier zeggen dat het echt goed zou werken!’”

“Ik schrok er een beetje van en dacht: huh, het Songfestival?!”, vervolgde de zangeres. Maan wil niet dat de discussie over de inzending voor het Eurovisie Songfestival 2017 nu al begint. “We gaan eerst even Douwe supporten met z’n allen”, aldus winnares van het zesde seizoen van The Voice of Holland.