Rachel Rosier presenteert nieuw seizoen Checkpoint

Rachel Rosier presenteert nieuw seizoen Checkpoint

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Zaterdag 9 januari start een nieuw seizoen van het populaire testprogramma Checkpoint. Het programma dat zonder twijfel het populairst is onder jongens, zit als altijd vol spectaculaire tests, geweldige explosies en de ultieme battle tussen de jongens en de meiden.

De presentatie is vanaf het nieuwe seizoen in handen van een nieuw EO-gezicht: Rachel Rosier.

Ook telt het testteam een paar nieuwe gezichten en komen de 17 nieuwe afleveringen vanuit een nieuwe loods. “Maar Checkpoint blijft gewoon helemaal Checkpoint,” zegt de nieuwbakken presentator. Achter de schermen bij de Evangelische Omroep is Rachel zeker geen onbekende. Als redacteur werkte ze al mee aan diverse kinderprogramma’s. Ze is heel blij met haar overstap naar Checkpoint en daarmee een plek vóór de camera. “Checkpoint is één van de allertofste programma’s die ik ken. Ik heb de coolste baan ter wereld!”

Het elfde seizoen in één woord? Rachel: “Explosief! Het was echt knallen tijdens de opnames. En heel hard lachen.” Terugkerend item is de bom, waarin wordt getest wat je het beste kunt doen als je kleine broertje per ongeluk een echte bom mee naar huis neemt die over precies 30 seconden ontploft. “Eén nadeel is er wel: oud en nieuw zal dit jaar dus wel een saaie boel worden voor mij en de rest van het team. Het echte vuurwerk zie je namelijk pas vanaf 9 januari op Zapp.”

Vanaf zaterdag 9 januari wekelijks om 9.30 uur op Zapp.

Bekijk Checkpoint op TVblik.nl/checkpoint