Zó gaat het nu met Rachel van het Junior Songfestival
Bron: YouTube

Zó gaat het nu met Rachel van het Junior Songfestival

Geschreven door Daniël Schalk

Hoe gaat het nu met Rachel Traets, die in 2011 namens Nederland meedeed aan het Junior Eurovisie Songfestival in Armenië? Songfestival Update zocht het uit!

In 2011 zingt Rachel voor het oog van heel Europa dat zij een ‘teenager’ is en behaalt daarmee de tweede plaats, achter de Georgische zangeres Candy. Twee maanden later komt haar vervolgsingle Never Nooit uit. Ook slaat zij de handen ineen met Ralf Mackenbach voor Replay. Na 2015 wordt het stil.

Rachel blaast haar muziekcarrière in 2018 nieuw leven in. Met Laura Hussein, een kapster uit Amsterdam, vormt ze het duo Hello August. Ze tekenen een platencontract bij 8ball Music en brengen twee nummers uit, Wrong Chick en Drunk Again. Daarna wordt het weer stil rond Hello August.

Het duurt twee jaar voordat Rachel weer nieuwe muziek uitbrengt. Samen met Johnny Sellah en Henricss maakt zij het liedje Laat Me. Sindsdien is het weer stil. Tegenwoordig is Rachel actief als songwriter en is zij werkzaam als zangdocent bij haar eigen zangschool, genaamd Soundhouse Academy.

Benieuwd hoe Rachel er nu uitziet? Hier kun je Rachel vinden op Instagram. Volg ook Songfestival Update op Facebook, Twitter, Instagram en TikTok én wordt lid van onze Facebook-groep!