Geen televisie op vrijdagavond voor 1,5 miljoen KPN-klanten

Geen televisie op vrijdagavond voor 1,5 miljoen KPN-klanten

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Zo’n 1,5 miljoen klanten van KPN met interactieve televisie kunnen vrijdagavond geen televisiekijken. KPN-klanten hebben al sinds het middaguur last van een storing. De systemen voor internet en vaste telefonie zijn inmiddels herstelt, maar Interactieve TV-klanten zitten nog uren zonder televisie.

Een woordvoerder van KPN heeft aan de NOS laten weten dat de klanten van KPN nog de komende uren last zullen hebben van een storing met Interactieve TV. De woordvoerder zegt dat monteurs hard werken om de problemen op te lossen en dat klanten ‘gefaseerd weer worden aangesloten’.

Het is niet alleen voor de zo’n 1,5 miljoen klanten van KPN vervelend om geen televisie te kunnen kijken. Ook de televisiezenders verliezen 1,5 miljoen potentiele kijkers. SBS6 begint vanavond aan MindMasters LIVE en neemt het daarmee op tegen de RTL4-talentenjacht The Voice of Holland.

Over de oorzaak van de storing kan KPN nog weinig zeggen. “Hij is ontstaan door netwerkproblemen, maar waardoor die zijn veroorzaakt weten we nog niet”, zegt de woordvoeder tegen de NOS. Of de tv-zenders last hebben van lagere kijkcijfers door de storing wordt zaterdagochtend duidelijk.

[caption id="attachment_28684" align="aligncenter" width="600"] Het beeld dat KPN-klanten te zien krijgen bij Interactieve TV. Foto: Daniël Schalk[/caption]